Bitcoin consolideert in afwachting van een breakout

Bitcoin (BTC) neemt af sinds de afwijzing door het $15.800-weerstandsgebied op 9 november.

Ondanks de daling heeft de prijs zich opnieuw ontwikkeld en wordt er gehandeld in een bullish patroon van waaruit een uitbraak wordt verwacht.

Bitcoin’s Potentiële Driehoek

De Bitcoin-prijs wordt momenteel slechts iets onder de $15.800 verzetszone verhandeld. De koers creëerde wat lijkt op een dubbele top binnen de weerstandszone en daalde daarna. De dubbele top werd gecombineerd met een bearish divergentie in de RSI.

De daling werd echter snel opgekocht en liet twee lange lagere wieken in het kielzog achter. Dit diende om een oplopende steunlijn te valideren die sinds 3 november op zijn plaats is. De prijs is sindsdien gestegen boven deze lijn. Als Bitcoin Lifestyle uit de driehoek breekt en de volledige hoogte van het patroon verhoogt, zou het een hoogte van $17.200 kunnen bereiken.

Op de korte termijn probeert de koers momenteel boven het 0,618 Fib-niveau van de bovengenoemde daling te komen, waardoor er mogelijk een andere korte termijn stijgende driehoek is ontstaan.

Als de koers boven het 0.618 Fib-niveau van $15.460 komt, wat meestal fungeert als de top van de retracement in de correcties, zal de stijging waarschijnlijk versnellen. Technische indicatoren ondersteunen deze beweging omdat de MACD stijgt en boven 0 ligt, terwijl de RSI ook boven 50 consolideert.

Lange-termijn beweging

De wekelijkse BTC-grafiek toont aan dat er twee cruciale Fib-weerstandsniveaus boven de huidige prijs zijn, die worden gevonden door te meten vanaf de all-time high price van 2017.

De niveaus worden gevonden op $16.100 en $17.200, de 0.786 en 0.854 Fib-niveaus respectievelijk. Dit laatste niveau sluit ook aan bij het driehoeksuitbreidingsdoel, waardoor het een waarschijnlijke plaats is om op te treden als de top.

Daarom kan een potentiële breakout van de driehoek de prijs naar dit niveau brengen. Op dit moment zijn er geen bearish signs die suggereren dat de prijs zijn trend zal omkeren.

Golftelling

De golftelling van Bitcoin geeft ook aan dat er een uitbraak zou kunnen plaatsvinden en geeft een zeer vergelijkbaar doelwit tussen $16.100 en $17.200.

Het doelwit wordt gevonden door de lengte van subgolven 1-3 tot subgolf 4 (blauw & oranje) te projecteren. Dit is ook de 4.618 Fib uitbreiding van subgolf 1 (blauw).

Conclusie

Tot slot wordt verwacht dat de Bitcoin-prijs uiteindelijk uit het huidige patroon zal breken en zal evolueren naar een lokale high van $17.200.